İSTANBUL / BAKIRKÖY - Gazi Ortaokulu

Şbt

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin yetenekli çocuklarını geleceğe hazırlıyor. Edirne’den Kars’a yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim verilmektedir. Bu eğitimlerle öğrencilerimizin TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanması ve geleceğin teknoloji girişimcileri ,mühendisleri ve teknoloji liderlerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimlere katılma hakkı kazanmak için e-sınav gerçekleştirilecek olup başvurular 07.02.2024 - 25.02.2024 tarihleri arasında www.deneyap.org ve www.t3kys.com adreslerinden yapılabilecek, adaylar başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip edebilecektir. Sınava tüm 4. , 5. , 8. Sınıf ; lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerimiz başvurabilecek olup ayrıntılı bilgi https://www.deneyap.org adresindedir.

Ara

22 Aralık 2023 Cuma günü saat 13:30'da okulumuz Konferans Salonunda Rehberlik Servisi tarafından 8. sınıf velilerine yönelik "LGS ve Sınav Kaygısı" semineri verilecektir. Seminere tüm 8. sınıf velilerimiz davetlidir.

Ara

Ülkemizde kış aylarında yanlış kullanım, bilgisizlik ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca vb. kaynaklı zehirlenmelerin, hemen her yıl özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığı ve can kaybına sebep olduğu İl Sağlık Müdürlüğü'nün sayfasında yer almaktadır. "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri" konulu eğitimlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

Ara

Bakanlığımızın;"Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılmış olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi hedeflenen, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla yürütülen "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" ana projesi kapsamında sürdürülen ilk yardım eğitimleri kapsamında okulumuz veli ve öğrencilerine yönelik mahallî olarak ilk yardım seminerleri düzenlenecektir. Tüm velilerimizin katılımı önemle rica olunur.

Öğrenci İlk Yardım Seminer Tarihi :29.12.2023  Saat 10:00  Yer: Okulumuz Konferans Salonu

Veli İlk Yardım Seminer Tarihi  :29.12.2023  Saat 11:30  Yer: Okulumuz Konferans Salonu

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ortaokul kademesinde 3 aşamalı uygulanacak olan İstanbul Bilim Olimpiyatları (İSBO) 2023 Yarışmasında 27 Kasım 2023 tarihinde yapılan ön eleme sonuçları açıklanmıştır. Ön elemeyi geçen öğrenciler için  22.12.2023 Cuma günü saat 10.00'da Uluslararası Ataköy Gençlik ve Spor Merkezinde 1. Aşama sınavı yapılacaktır.

Not: Sınava gidecek öğrenciler Veli Muvafakatname (Veliye gönderilen), Sınav Giriş Belgesi(Okul İdaresi tarafından alınacak) ve geçerli kimlik belgelerinin sınav günü yanlarında bulunduracaklardır.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 14.10.2023 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlandı

DAVETİYE

Bakırköy Kaymakamlığı  uhdesinde 31 Ekim 2023 Salı günü saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında Bakırköy Cumhuriyet Meydanında ve Bakırköy Adliye Binası önünde kan bağışı kampanyası kampanyası düzenlenecektir.

Tüm öğretmenlerimiz, velilerimiz, halkımız davetlidir.

5.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi kapsamında  temel bilimler alanında yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve Bilim Olimpiyatları eğitimlerine katılımlarını sağlamak amacıyla; İstanbul genelinde resmi ve özel okullarda öğrenim görmekte olan 5. Sınıf öğrencilerine yönelik 2 Aşamalı Bilim Olimpiyatları Eğitimleri seçme sınavı uygulanacaktır. Seçme sınavının 1. Aşaması 28.10.2023 tarihi ve 10.00-12.00 saatleri arasında EBA üzerinden yapılacaktır.

Ekm

Ulusal  Su  Verimliliği  Seferberliği  çalışmaları  kapsamında,  kurumsal  tedbirlerin  yanı  sıra  bireysel  su verimliliği tedbirlerinin  de ivedi  olarak  uygulanması için Bakanlığımızca  "Binalarda Su Verimliliği Hedefi ve Uygulama Kılavuzu"  ve  "Binalarda Su Verimliliği Sistem Kurulumu Talimatı"  hazırlanmıştır.

Ekm

Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan 14.07.2023 tarihli ve 2023/6 sayılı “Milli Eğitim Bakanlığının Son Beş Yılına İlişkin Faaliyet ve İşlemlerinin Denetimi Raporu”nda Genel Müdürlüğümüzü ilgilendiren tespit, değerlendirme ve önerilere yer verilmiştir. Söz konusu denetim raporunda yer alan tespit ve değerlendirmeler neticesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında yürütülmek üzere bir izleme ve değerlendirme çalışması planlanmıştır.

Planlanan çalışma kapsamında hazırlanan "Okul Çantalarının Ağırlığına İlişkin İzleme ve Değerlendirme Çalışması" veli anketlerinin anket.meb.gov.tr adresi üzerinden 06.10.2023-31.10.2023 tarihleri arasında tüm velilerimiz tarafından doldurulması gerekmektedir.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılı 1. döneme ait okulumuz sınav takvimi yayınlanmıştır.

İLGİLİLERE DUYURUDUR!

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul-Aile Birliği Genel Kurulu aşağıda belirtilen tarihte, belirtilen gündem maddeleri doğrultusunda yapılacaktır. Genel Kurulda, Yönetim ve Denetim Kurulunda görev almak isteyenlerin liste halinde başvuruda bulunmaları ve tüm ilgililerin toplantıya katılımını rica ederiz.