İSTANBUL / BAKIRKÖY - Gazi Ortaokulu

Mrt

Okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelerin eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığımızca her ay düzenli olarak her sayısında farklı bir içerik ve ailelere yönelik önerilerin yer aldığı "Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. Mart ayı Aile Bültenine Pink and Blue Creative School Mate Classroom Newsletter (meb.gov.tr) sayfasından ulaşabilirsiniz.

Mrt

2 Haziran 2024 yılında “Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak olan Merkezî Sınav ile ilgili bilgilere https://www.meb.gov.tr  adresinde yer almaktadır.

•

Merkezî Sınav başvuruları; isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden yapacaktır.
  • Sınav başvurusu yapan öğrencilerin velileri 01 Nisan 2024 tarihine kadar başvurularını Okul Müdürlüğüne onaylatmaları gerekmektedir.

Mrt

Bilim ve Teknoloji Haftası her sene 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanmaktadır. Haftanın amacı bilim ve teknolojideki gelişmeler konusunda bir hareketlilik sağlamak, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri tanıtmaktır.

Okulumuzda Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili pano hazırlandı.

Şbt

2023-2024 Eğitim öğretim yılı okulumuza ait 2. dönem sınav takvimi yayımlandı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda şubat ayında   "Atasözleri ve Deyimler Okumaları"  çalışmaları yapıldı.

Şbt

İçişleri Bakanlığı 2021/7 genelgesi kapsamında; Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğünce planlanan  ''En İyi Narkotik Anne Projesi''  kapsamında okulumuz velilerine yönelik NARKOREHBER eğitimi düzenlenmiştir.

Şbt

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarında; atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve  çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması amaçlanmaktadır. Resmi ve özel okullarımızda öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri/ileri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümleri geliştirmek amacı ile  "Sıfır Atık Yarışması"  planlanmaktadır.

Bakanlığımız resmî/özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bireysel eserlerinin ve okulların iyi uygulama örneklerinin paylaşılması hedeflenmektedir.

Sıfır Atık Projesi kapsamında ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Kategorisi'', ''Sıfır Atık Projeleri Kategorisi'' ve ''İyi Uygulama Yapan Okul Kategorisi'' olarak 3 (üç) farklı kategoride yarışma düzenlenmektedir.

Şbt

Okulumuz Teknoloji Tasarımı öğretmeni Melike Aktaş Rehberliğinde Teknoloji tasarım yeteneklerini geliştirmek amacıyla Koç Müzesine Ders Gezisi yapıldı

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Başvurular  :13 Şubat- 1 Mart 2024

Sınav      :21 Nisan 2024

Sonuçlar :17 Mayıs 2024

Ock

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümü sebebiyle “Belirli gün ve Haftalar” 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında okulumuz tarafından 15 Temmuz Çocuk Gazetesi özel sayısı hazırlandı.

DİKKAT !!!

Öğrencilere yönelik psikolojik şiddetin yeni bir boyutu olan siber zorbalık artık disiplin suçu:

“MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği”  Madde 55 c fıkrası 18 bendine göre;

"Okul personeli ve öğrencileriyle ilgili dijital araçlar ya da sosyal medya kanalıyla ( okul ve kişiler adına izinsiz olarak instagram, youtube, facebook, whats up, x gibi sosyal medya hesapları açmak )  kişilik haklarını ihlal edecek şekilde ses ya da görüntü kaydetmek veya yayımlamak."

kuralına uymayan öğrencilere “OKUL DEĞİŞTİRME YAPTIRIMI” uygulanır.

Ara

• Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Siber Zekâ Bilgi Yarışması’nın bu yıl dördüncüsü düzenleniyor.Yarışma bu yıl da ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde üç ayrı kategoride gerçekleşecek. Öğrencilerin siber farkındalık bilinçlerinin artırılmasının hedeflendiği yarışmada, en çok doğru cevabı en hızlı veren öğrencilere sürpriz hediyeler verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi kademeleri için belirlenen tarihlerde siberzeka.cbddo.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabilir, e-posta adresine gelen bağlantı ile yarışmaya katılabilirler.
  • İlkokul öğrencileri         27 Aralık,
  • Ortaokul öğrencileri  28 Aralık
  • Lise öğrencileri            29 Aralık
  •
  •  tarihlerinde kendileri için hazırlanan siber zekâ testine girebilecekler.

Ara

26 Aralık 2023 tarihinde Türkçe ve Matematik derslerinden gerçekleştirilecek olan ülke geneli ortak sınavlara ait “Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu” yayımlanmıştır.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 100. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.